zemlja za vrt
vrtna zemljapresejana vrtna zemlja

Zemlja za vrt

Presejana vrtna zemlja, cena za m3.

Brezplačna dostava pri nakupu nad 60,00€ velja le v primeru nakupa vrtnega orodja in ostalih vrtnih pripomočkov. V primeru naročila vrtne zemlje, je cena dostave odvisna od oddaljenosti. Za točno cena prevoza, nam prosim sporočite vašo lokacijo. 

 

 

Kategorija: .

Opis izdelka

Dobra vrtna zemlja je temelj vsakega vrta. Pred nakupom zemlje, je nujno potrebno pogledati lego hiše in podlago na katero se bo zemlja nasula. Pri upoštevanju teh informacij, se vam lahko po izbiri naredi idealna zemeljska mešanica.

Pri senčni legi se ponavadi zadržuje vlaga. Tako, da v takih primerih moramo poskrbeti, da zemlja in preveč ilovnata, ampak pretežno prodnata, da voda lepše odteka. V primeru, da že imate ilovnato zemljo na senčni legi in da imate problem z mahom zaradi preveč vlage, pa se lahko izboljša zračnost zemlje z mivko (kremenčevim peskom). Na tak način poskrbimo, da se bogati zemlja s kremenčevim peskom vsaj enkrat letno, da zagotovimo dovolj zračnosti.

Pri sončni legi, pa mora zemlja vsebovati več ilovice, saj pri preveč prodnati strukturi zemlje, vsa voda odteče čez zemljo, še preden se rastline in trata napojijo. V primeru, da že imate preveč prodnato zemljo na sočni legi, je potrebno zgornji sloj zemlje zamenjati z bolj kompostirano zemljo, ki zadržuje vlago.

Zemlja za zelenico, oziroma travni tepih:
Preden se odločimo urediti zelenico na parceli je potrebno vedeti kakšno trato bomo imeli. Če bomo trato sejali, ali pa položili travne zvitke (travno rušo, ali tepih).
V primeru sejanja trate je potrebno mešanico pripraviti tako, da bo v času kaljenja semena, zgornja površina vedno vlažna, zato potrebujemo več komposta in šotnih pripravkov, ki bomo zadrževali vlago, ampak se bodo sčasoma sprali iz zemlje, ker ko trata odraste, bo dodatno zadrževanje vlage privedlo k pojavi mahu.
V primeru polaganje travne ruše, pa moramo poskrbeti, da se bo travna ruša, oziroma t.i. travni tepih, čim prej ukoreninil v pripravljeno podlago. Zato moramo poskrbeti, da zgornji sloj zemlje ostane rahel, skozi cel čas postopka ukorenitve travnega tepiha. To najlažje rešimo z mešanico zemlje in posebne mivke, ki posrbi za zračnost tal.
Na voljo imamo tudi zemeljsko mešanico za zelenjavni vrt z dodatkom konjskega gnoja, tako vam ni potrebno dodajati nobenih dodatkov, vsaj eno leto.

Zemlja in zemeljska mešanica sta na voljo v Ljubljani.

Zemlja je na zalogi v Ljubljani.